Home Posts Archive Profile FeedBack RSS Designer | ||
|
آخرین مطالب ارسالی بسیاری از ایرانیان این آرم را دیده و با آن آشنا هستند، ولی با معنی و مفهوم آن آشنا نیستند.
نیستند.
در اینجا به نقد و تفسیر آن می پردازیم
با آثار و مدارک گرانبهایی که در بسیاری از نقاط ایران زمین هنوز موجود است، به جرأت می توان ایرانیان را از اولین گرافیست هایی نامید که از طرح ها و نمادهایی با معنا و مفهوم گرافیک حرفه ای و مدرن امروزی بهره می بردند.
یکی از اولین این آرم ها (به معنای امروزی) نماد (Fravahar) یا آرم زرتشتیان می باشد. در اینجا به نقد و تفسیر این آرم می پردازیم:
· نیمه بالایی این موجود یک انسان است؛ پیرمردی به معنای پخته بودن، تجربه، کهن، راست قامت و پیر معلم.
· جهت نگاه پیرمرد به سمت راست است (اگر به طور معمول بالا را «شمال» فرض کنیم، سمت راست «خاور» می شود) جایی که خورشید طلوع می کند و منبع نور و روشنایی و دانش است؛ پشت به سوی تاریکی و نادانی.
· دست راستش را به معنای عبادت و دعا به سمت آسمان بلند کرده. · در دست چپش حلقه عهد با اهورامزدا قرار دارد و نشان موظف بودن به پیمان با خداست. (در قدیم زمانی که دو نفر با هم پیمانی می بستند، این حلقه را با دست چپ خود می گرفتند؛ کاری که امروزه همه جهانیان در هنگام عقد ازدواج حلقه یی را بر انگشت دست چپ خود می کنند).
وجود دو بال به معنای پرواز به سوی آسمان و صعود به قله های مینوی است. بال به معنای نیروهای مثبت است که اگر انسان از آنها بهره بگیرد می تواند صعود کند.
· هر بال از سه ردیف پر تشکیل شده که درجه بندی نکات مثبت است: هومت – هوخت – هورشت (پندار نیک – گفتار نیک – کردار نیک). با این نکات مثبت است که انسان می تواند به اوج برسد.
· حلقه میان تنه به معنای کره خاکی (ایرانیان آن زمان به گرد بودن کره زمین واقف بودند) و گردش روزگار است؛ و همچنین یک دوره عمر انسان که می بایست طی شود.
· دم این پرنده نیز از سه ردیف پَر تشکیل شده که درجه بندی نکات منفی است: دژمت – دژوخت – دژورشت (پندار بد – گفتار بد – کردار بد). انسان با نکات منفی به دنیا می آید، ولی یک انسان الگو می بایست تمامی نیرو های منفی را مهار کرده و تحت کنترل خود بگیرد تا همانند یک دم پرنده برای پرواز از آنها استفاده کند (یک پرنده بدون دم نمی تواند پرواز کند!). · دو نوار دو طرف نماد به معنای دو نیروی سپنتا مینو (مثبت) و انگره مینو (منفی) که همواره انسان با این دو قطب به دنیا می آید و میان این دو قطب درگیر است. نظرات شما عزیزان:
جایزه جایزه جایزهههههههههههههه
سلاااااااااااااااااام جواد درویشی عزیز خوبیییییییییییییی جایزه چی؟ الان بهت میگم شارژ بخر جایزه ببر آره باورش سخته اما تا خودت امتحانش نکنی نمیفهمی یه بار شارژ بخر تا تو سه بار قرعه کشی روزانه برنده بشی و از شارژ رایگان لذت ببری امیدوارم زودتر تو جمع برندگان ببینمت برچسبها: تفسیر نماد فروهر [ دو شنبه 28 مرداد 1392
] [ 15:35 ] [ جواد درویشی ]
ابر برچسب
زندگی نامه کوروش کبیر
, مترجمه نشور کورش بزرگ (اولین اعلامیه حقوق بشر)
, وصیت نامه ی کوروش بزرگ
, فرمان کوروش
, منشور کوروش
, منشور پارسوماش (كوروش بزرگ)
, بخش اول
, منشور پارسوماش (كوروش بزرگ) بخش دوم
, منشور پارسوماش (كوروش بزرگ) بخش سوم
, منشور پارسوماش (كوروش بزرگ) بخش چهارم
, منشور پارسوماش (كوروش بزرگ) بخش آخر
, جملات کوروش کبیر
, تفسیر نماد فروهر
, ۱۰۰ سخن ناب ، مهم و ارزشمند از کوروش بزرگ
, زرتشت كيست؟
,
|
|
[ طراحي : قالب سبز ] [ Weblog Themes By : GreenSkin.ir ] |